Bluetooth®, en çok on metre uzaklıkta bulunan Bluetooth® özelliği etkinleştirilmiş cihazları birbirine bağlayan, tüm dünyada kullanılan bir radyo frekansıdır. Bu özellikle dizüstü veya avuç içi bilgisayarınızı başka dizüstü bilgisayarlara, cep telefonlarına, kameralara, yazıcılara, klavyelere, hoparlörlere ve bilgisayar faresine bağlayabilirsiniz. Bluetooth ile bağlanıp ne yaparsınız? Avuç içi bilgisayarınız ile başka bir cihazı bu teknoloji ile bağlayıp dosya alış verişi yapabilir, resim, video aktarabilir, internete girebilir yada dar alanda toplantılarda arkadaşlarınız yada adını hiç bilmediğiniz kullanıcılarla siz yada onlar izin verdiği sürece msj alıp verebilir veya oyun oynayabilirsiniz.
Mobil Yazılımlarda nerelerde Kullanılır?
- Mobil Yazılımlarda BlueTooth Teknolojisi Genelde Yazıcılardan Fatura,İrsaliye,Sipariş,Tahsilat Makbuzu, Cari Hesap Ekstresi gibi çıktı alınması gerektiği durumlarda kullanılır. Bu durumda Hem terminalde Hemde Yazıcıda Bluetooth Desteği olmalıdır.
Terminallerde Bulunan Verileri Bluetooth ile Aktarabilirmiyim?
- Evet. Genelde Eski Nesil yazılım dilleri ile geliştirilmiş yazılımlar Dosya tabanlı verilerini BlueTooth (Hatta İnfrared) ile aktarabilir. Bu oldukça zor ve kullanan için "Meşakkatli" (aktarım uzun sürer. direkt olarak ticari sisteme aktarılmadığından bir şekilde aktarılan dosyanın ticari sisteme tekrar aktarılması gerekir. dosya çok büyükse baglantı kopabilir. aktarım yarım kalabilir vs.) bir iştir. SQL Veri Tabanlı Sistemler çıktıktan ve .NET teknolojisi ile birlikte Veri Aktarımında Wifi Metodu Tercih edilmeye başlanmıştır. |